Barcelona ha estat sempre una ciutat veïnal, de cultura i de coneixement. Però malauradament, no ha estat pensada per a totes.

Des de Zero Waste Bcn, fa temps que ens vam adonar de l’homogeneïtat que hi havia a la major part dels nostres tallers. La diversitat de persones que hi assisteixen és bastant canònica, i això ens va fer plantejar diverses qüestions:

¿Els nostres tallers són accessibles?

¿Les temàtiques que tractem interessen?

¿La sostenibilitat està a l’abast de totes les persones?

A partir d’aquí, vam decidir investigar. Per començar, ens vam adonar que tot i haver una xarxa forta d’associacions a la ciutat que es dediquen a portar cultura i coneixement a les persones amb diversitat funcional, la sostenibilitat i el medi ambient gairebé no apareixen en el seu repertori. A més, analitzant els nostres tallers, ens vam trobar amb que realment no són accessibles per a tothom.

Així, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, vam decidir engegar un projecte per tal de repensar i refer els nostres tallers amb l’objectiu de fer-los més inclusius i sense que ningú hagués d’adaptar-se a les nostres dinàmiques, sinó fent-ho al revés: pensar les dinàmiques de manera que tinguin en compte la diversitat.

La fase pilot del projecte d’inclusió de Zero Waste Bcn se centrarà en el col·lectiu de persones amb diversitat funcional visual, tot i que en un futur ens agradaria ampliar-ho a molts altres col·lectius. 

Per això, busquem persones amb ceguesa, baixa visió, diversitat / discapacitat visual que vulguin col·laborar amb nosaltres fent d’observadores i participants dels tallers o simplement tenint una conversa informal per ajudar-nos a trobar la millor manera de fer-ho. Així, entre totes construirem una versió més inclusiva de l’associació i una visió més àmplia de la sostenibilitat.

Si vols més informació, ens pots escriure a inclusió@zerowastebcn.com i t’ho expliquem!

Fins aviat,