La Sara és tecnòloga d’aliments, i en el seu dia a dia veia com al seu voltant es malbarataven tonelades d’aliments totalment comestibles. Amb el Jesús van decidir que calia fer-hi alguna cosa, i amb l’ajuda del Massimo van crear Tapper, una aplicació mòbil que funciona d’aparador virtual. Els establiments que tenen excedents diaris poden donar-los sortida mitjançant aquesta aplicació, a un preu rebaixat, enlloc de llençar-los a les escombraries.

“Els residus són una cosa que per desgràcia tenim assimilada i la veiem normal. És necessari conscienciar-nos una mica i promoure pràctiques més responsables per evitar el malbaratament. Hi ha una tendència preocupant cap allò que és fàcil, i de vegades no ens adonem que amb petites accions podem canviar moltes coses”.

El pa del dia, menús sobrants o fruita i verdura poden ser exemples d’excedents que diàriament es llencen al nostre voltant i que tant al negoci com al consumidor els interessa aprofitar. L’aplicació fa de pont entre uns i altres.

La idea de Tapper surt de la creença de que “el consumidor és qui té el poder, perquè al final la indústria i el màrqueting responen a les seves necessitats”. Per tant, si es troba una demanda per a aquells productes que estan a punt de ser malbaratats, estem aconseguint canviar una mica el cercle viciós.

Els establiments tenen una plataforma on indiquen quins excedents tenen i el preu reduït al que els ofereixen. Mitjançant l’aplicació mòbil, la persona consumidora pot reservar el que l’interessi, i es dirigeix a l’establiment a recollir-ho, pagant directament allà. A més, l’aplicació té un comptador de quilos d’aliments que s’han recuperat, i premia aquells usuaris que recuperin més menjar amb descomptes en comerços col·laboradors de tot tipus.

“La gent rep positivament aquesta iniciativa; és una causa social amb la que moltes persones volen col·laborar”

I és que la voluntat de canvi sembla que existeix. La majoria de comerços que trobem de moment a Tapper són de Cornellà, on col·laboren amb l’Ajuntament. Poc a poc, se’n van incorporant de Barcelona i Sant Feliu, i estan treballant per a ampliar la seva cobertura a diversos municipis. Si coneixes algun restaurant o botiga que també vulgui trobar una sortida als seus excedents diaris, es pot registrar de manera gratuïta a registro.tapper.es o contactar per correu: contacto@tapper.es

El seu consell final:

“Informar-se és el primer pas. La resta ve sola si es té voluntat de canviar. Sempre diem que encara que semblis insignificant com a individu, cada granet de sorra compta”.

Actualment Tapper es pot instal·lar a qualsevol dispositiu Android, i es pot descarregar a Google Play. S’està treballant per a tenir-la també disponible per a iOS. Si voleu saber-ne més: www.tapper.es